KORSZERŰ NYELVI ÉS SZÁMÍTÁSTECHNIKAI OKTATÁSÉRT
ALAPÍTVÁNY

Az alapítvány székhelye: 4029, Debrecen, Bocskai tér 1.


Tisztelt Adózó Állampolgárok! Kedves Szülők!


Felhívással fordulunk Önökhöz, hogy a SZJA bevallásakor személyi jövedelmadójának 1 %-át a Korszerű Nyelvi és Számítástechnikai Oktatásért Alapítvány részére ajánlják fel.
Ez nem jelent többlet terhet, nem kell Önöknek több adót fizetniük.

Adószámunk: 18540178-1-09

Az alapítvány célja:

Elősegíteni a korszerű általános iskolai nyelvoktatás feltételeinek javítását, nyelvtanárok alkalmazásával, képzésének támogatásával, külföldi tanulmányútjainak szervezésével. Korszerű audiovizuális nyelvoktatási rendszer kiépítése, fejlesztése, számítástechnikai rendszerek beszerzése. Elősegíteni a számítástechnikai oktatás és képzés alapjainak elsajátítását már az általános iskolai tanulmányok keretében, számítástechnikai eszközök vásárlásával és felújításával, számítástechnikai oktatók alkalmazásával és képzésével. Hozzájárulni a kiemelkedő képességű tanulók külföldi tanulmányútjainak szervezéséhez.
A számítástechnikai ismeretek gyakorlati alkalmazásának fejlesztése, az iskolai oktatásban való alkalmazása. Elősegíteni a hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek nyelvi, vagy számítástechnikai tanulmányait. Növelni az oktatásban résztvevő pedagógusok és tanulók érdekeltségét a teljesítményhez igazodó juttatási és ösztönző rendszer alkalmazásával.


Az alapítvány céljai megvalósítása érdekében:

Anyagi segítséget nyújt a megfelelő képesítésű nyelvtanárok és számítástechnikai oktatók alkalmazásához, nyelvoktatási és számítástechnikai gépek beszerzéséhez, működtetéséhez. Tanórán kívüli foglalkozások, szakkörök indítását kezdeményezi és finanszírozza. Külföldi iskolákkal keres kapcsolatot és külföldi utakat szervez. Kapcsolatot tart más hazai és nemzetközi hasonló célú alapítvánnyal. Kiadványokat, eszközöket szerez be a nyelvi és számítástechnikai oktatáshoz